TİM Başkanı’ndan yerli marka çıkışı

 

 

Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Büyükekşi’den ilginç çıkış.

Bursa’da konuşan Büyükekşi, "Otomotiv markası olmayıp da öne çıkan ülke yok. Türkiye’nin kendi markası konusunda mutlaka bir adım atılması gerektiğinin altını çizmek istiyorum" dedi.

 

Büyükekşi, bu yılın ilk 3 ayında iç pazarda yüzde 25 kan kaybeden otomotiv sektörünün, yüzde 8 büyüdüğüne vurgu yaptı. Sektöre yönelik sadece ihracat değerine vurgu yapınca yerli marka beklentisi içinde olurken, makro verilerden sadece ihracatı baz aldığını gösterdi. Oysa yerli marka çıksa bile bunun öncelikle iç pazarda yaşaması gerektiği gerçeği, Büyükekşi'nin ya gözünden kaçtı, ya da dikkate almadığı bir veri oldu.

 

Büyükekşi, "Ama çok yoğun bir rekabet var. Markalaşma bu işin olmazsa olmazı. Gelişmiş ülkelerin tamamının otomotiv markası var. Otomotiv markası olmayıp, da öne çıkan ülke yok. Biz de o yüzden Türkiye’nin çalışmalarına yeni bir bakış açısıyla bakması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Hükümetimizin de yeni bir bakış açısı çizip, bu konuyu daha fazla destek verip, Türkiye’nin kendi markasını çıkarması konusunda mutlaka bir adım atılması gerektiğinin altını çizmek istiyorum" diye konuştu.

 

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.