Mazda’nın yazılımıyla oynadık

Mazda Türkiye yöneticileri, aylar süren ikna çalışmaları sonucu Mazda’nın yeni 3 modelinde motor yazılımını değiştirttiler ve bu motora otomatik vites kombinasyonu ürettirdiler.

İlk bakışta sıradan gelen bu bilgi aslında önemli.

Çünkü BMW, Mercedes, VW gibi markaların 8-10 binli satış rakamlarına ulaştıklarında yapabildiklelri bu tür "motor-şanzıman müdahalesi", ilk kez 1000 adetlik bir satış planı için uluslararası mühendislik merkezlerinden onay aldı ve uygulamaya geçirildi.

Mazda Türkiye, yeni 3 modelini, Türkiye yollarına çıkardı.

Bu yıl sadece 120 beygir gücündeki 1.5 litre hacmindeki benzinli motorla satılacak yeni model, otomatik şanzıman seçeneği de sunuyor.

 

YENİ MAZDA 3

Mazda’nın Ford kanatları altından çıktıktan sonra ilk büyük atağı SKYACTIV teknolojileri olmuştu. Bu yeni teknolojinin önemli adımlarından biri de yeni 1.5 litrelik motorlarla atılıyor. Bu serinin ilk ürünü Avrupa’da ve dünyada 100 beygir güç üreten benzinli motor oldu. Manuel şanzımanla kombine bu motor, Avrupa’da en ekonomik Mazda 3 olarak showroomlarda yerini aldı. 

Bu motor-şanzıman kombinasyonunun Türk tüketiciler için yeterli olmayacağını ve diğer markaların otomobilleriyle rekabete giremeyeceğini düşünen Mazda Türkiye yönetimi, yaptıkları görüymeler sonrasında Mazda’ya yazılım değiştirtmeyi başardılar.

Mazda, dünyada sadece Türkiye’de satılacak özel bir 1.5 lt benzinli motora imza attı. Yaptığı yazılım değişikliği ile tüm dünyada 100 hp olarak satılan motoru Türkiye için 120 hp haline getirdi. Buna bir de otomatik şanzıman kombine ederek, Türkiye’ye özel Mazda 3 oluşturdu.

Mazda’nın Türkiye’de 1000 adetlik satış hedeflenen bir modeli için özel versiyon geliştirmesi ne kadarlık bir maliyete sahip açıklanmadı.

Bakalım, Mazda Türkiye'nin ikna gücünü benzeri modelleri için daha yüksek satış rakamları elde eden başka markaların yöneticileri de yakalayabilecekler mi?

 

 

MAZDA 3’E 1.5 DİZEL NE ZAMAN GELECEK ?

Mazda 3’ün ilk yıl Türkiye’deki hedefi 1000 adetlik satış. Sadece 1.5 litrelik benzinli motorla satılacak yeni Mazda 3, aynı hacimdeki yeni nesil dizel motora ise daha sonra sahip olacak.

Mazda, yeni geliştirdiği 1.5 litrelik dizel motoru geçtğimiz Cenevre Motor Show’da sergiledi. Ama bu motor öncelikle yenilenecek Mazda 2 için üretilecek.

Bu yılın sonlarında ortaya çıkacak yeni Mazda 2, 1.5 litrelik dizel motorla yola çıkacak. Yeni Mazda 2’nin Türkiye’ye gelişi ise tam 1 yıl sonra olacak.

Yeni Mazda 2 ile yola çıkacak yeni 1.5 litrelik dizel motor bunun arkasından 3 ailesinde görev alacak.

Bu motor 6 ailesinde kullanılmayacak. Ekleyelim 1.5 litrelik benzinli motor da 6 ailesinde görev almayacak.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.