Mazda da Türkiye için üretti

 

 

Model gamı büyük ölçüde yenilenme sürecinde olan Mazda, Türkiye’de ilk etapta beş yıllık bir plan belirlerken, markanın hedeflerine ulaşmada en büyük rolü oynaması beklenen Mazda3 tepeden tırnağa yenilenerek piyasaya sunuldu.

Sedan ve hatchback gövde seçenekleriyle satışa çıkan Mazda3'ün başlangıç fiyatı 55 bin 500 liralık belirlenirken, en üst versiyonun fiyatı 76 bin 200 TL.

Bu model ile Mazda, birçok markanın son yıllarda Türkiye pazarında söz sahibi olmak için için başvurduğu yöntemi benimsedi ve Mazda 3 ürün gamına Türkiye'ye özel bir motoru kattı. Türkiye'ye özel 120 beygirlik 1.5 litre benzinli Mazda3 ailesinde yerini aldı. Türkiye için çok önemli olan dizel motor seçeneği ile gelecek yıl aileye katılacak.

 

Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, uzun zamandır bu motorun üretilmesi konusunda Japon markaya ısrar ettiklerini belirterek, bu yıl satışlarının büyük bölümünü Mazda3'le gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

 

Yurdakul "Mazda’nın en çok satan modeli unvanına sahip Mazda3, bizim için de her zaman lokomotif görevi görüyor.

Tamamıyla yenilenen modelimiz Mazda3’ü Türkiye’ye özel 120 BG’nde motor ve 5 farklı donanım seçeneği ile 55 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuyoruz" dedi. Bu yıl bin adet civarında Mazda3 satmayı planladıklarını ifade eden Yurdakul "Diğer modellerimizin de satışı 500 adet civarında gerçekleşir. Bizim hedefimiz çok satmak değil, karlı satmak. Otomotiv pazarındaki düşüşten etkilenmeyeceğiz" diye konuştu. Yeni Mazda3, 1.5 litrelik benzinli 120 BG motor ile satışa çıktı.

Mazda3’ün manuel şanzımana sahip versiyonu 100 km’de 5.0 litre, otomatik şanzımana sahip versiyonu ise 100 km’de 5.5 litrelik yakıt sarfiyatı ile dikkat çekiyor.

 

Geçen yıl 1.300 adet gerçekleştiren Mazda, lokomotif modellerinin yenilenmesiyle önümüzdeki 5 yıl sonunda satışlarını 7’ye katlamayı hedefliyor. Genel Müdür Nurkan Yurdakul, daha önce yaptığı bir açıklamada hedeflerinin 2017’de 7 bin 500 adede ulaşmak olduğunu söyleyerek, Mazda otomobillerini 'alternatif premium' olarak tanımlamıştı. Öte yandan Mazda markasının model yenilenme süreci önümüzdeki aylarda da devam edecek. Mazda2 modeli 2015 yılında yenilenirken, yeni MX-5 ve yeni crossover CX3 de sırada. 2015 yılında Türkiye pazarına markanın büyük eksikliğini hissettiği 1.5 dizel motorun da devreyi girmesi bekleniyor.

 

Belma Toprak-Star

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.