Mazda 2015’te gazlayacak

 

Yeni oluşturduğu Kodo (hareketin ruhu) felsefesiyle model yenileme atağına geçen Japon Mazda, 2015’te gaza basacak.

Küçük sınıftaki aracı Mazda 2 ve spor MX-5 modellerini yenilemeye hazırlanan marka, küçük SUV CX-3’ü gelecek yıl pazara sunacak. MX-5 modeline 1.5 litrelik yeni motorunu da  koymayı planlayan marka  küçük SUV CX-3’te de aynı makineye yer verecek. Son yıllarda 2 lt ve üzeri hacimli motorlu araçlarından dolayı Türkiye’deki satışları düşük seyreden marka 2015 ve sonrasında tekrar 1990’lardaki 4-5 binli satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyor. 

 

Türkiye’ye özel motor 

 

Kodo tasarım felsefesi ve verimli hafif SKYACTIV teknolojilerinin kullanıldığı 6. nesil araçlarından üçüncüsü yeni Mazda3 bu hafta  Türkiye yollarına çıkıyor. Aracın İzmir’de yapılan test sürüşlerinde konuşan  Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul: “Mazda’nın en çok satan modeli ünvanına sahip Mazda3, bizim için de her zaman lokomotif görevi görmekte. Tamamıyla yenilenen modelimiz Mazda3’ü Türkiye’ye özel 120 BG’nde motor ve 5 farklı donanım seçeneği ile 55.5 -76.2 bin  TL arasındaki fiyatlarla sunuyoruz” dedi. Yurdakul, aracın 1.5 lt dizel versiyonunun ve yeni Mazda 2’nin 2015’te ithal edileceğini sözlerine ekledi. 

 

5 litre harcıyor

 

Mazda3 bugüne kadar  130’dan fazla ödülle dünyanın birçok ülkesindeki  sürücülerin beğenisini kazandı.

İlk  jenerasyon 2,2 milyon satarken İkinci nesil 1.4 milyon alıcı buldu. Yeni Mazda3 ise 1.5 lt benzinli SKYACTIV-G 120 BG motor ile sunuluyor. Mazda3’ün manuel şanzımana sahip versiyonu 100km’de 5 lt , otomatik ise 5.5 lt yakıt harcıyor.

Yeni ve geliştirilmiş insan-makine arayüzü (HMI) ile birleştirilen yeni araç içi bağlantı sistemi ile yolcularının güvenli ve kesintisiz bir şekilde online olmasını sağlayan ilk Mazda. Halihazırda mevcut olan metin ve navigasyon* özelliklerinin üzerine ilave edilen sistem Facebook ve Twitter’ın sesli akışlarını, radyodan sesli kitaba ve daha fazlasına kadar on binlerce bulut tabanlı istasyona sahip olan Aha uygulamaları dahil olmak üzere, ücretsiz mobil içerikleri aracın içine kadar güvenle getiriyor. Navigasyon sistemi aksesuar olarak 1.4 bin TL’den  sunuluyor.

 

CX-3 ile iddialı

Nissan Juke, Opel Mokka, Renault Captur gibi araçların bulunduğu segmente  2015’te CX-3 ile 2015’te girmeye hazırlanan Mazda bu aracı yeni nesil Mazda2 platformunda üretmeyi planlıyor.

4.2 m uzunluğa sahip olması beklenen araç güncel modellerdeki  SKYACTIV teknolojisiyle imal edilecek.

CX-3’ün tam lansman tarihi açıklanmazken Hazumi konseptinden esinlenecek Mazda2’nin 2014 sonbaharındaki Paris Motor Show’da gösterilmesi bekleniyor. Mazda2’de de 1.5 lt dt dizel motorun kullanılması bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.