BMC’de ihale şartnamesi alan ilk o oldu

BMC’de ihaleye sayılı günler kaldı

 

Türkiye tapeler, seçim gezileri, fezlekeler ve seçim gibi genel bir gündemin içinden geçerken, seçimlerin hemen ardından büyük bir ihale gerçekleşecek.

TMSF’nin şubat ayında ilan ettiği üzere 10 Nisan tarihinde BMC ihaleye çıkarılacak.

Yaklaşık 10 aydır fabrikayı temizleyip, üretime hazır hale getirmeye çalışan TMSF’nin BMC’deki yönetici görevlileri, bir kısım çalışanı da işbaşı yaptırmıştı. Üst düzey yöneticilerin büyük kısmının da işten çıkarıldığı BMC’de süreç içinde onlarca çalışanın da işine son verilmişti.

İhaleye genellikle sorunsuz girmek istediği öne sürülen BMC’nin mevcut yönetiminin, alacakları 36 aylık vadeye bağlamaya çalıştığı da belirtilmişti.

Ethnem Sancak BMC ihalesine sartname aldi

10 NİSANDA İSTANBUL’DA İHALE VAR

BMC ihalesinde öncelikle Ethem Sancak’ın adının geçtiğini artık herkes biliyor. Çukurova Grubu ile BMC için aralık ayında anlaşmak üzereyken son anda masadan kalkan Sancak, “Ben BMC’yi ihalede daha uygun alırım” demişti.

Ülkenin içinde bulunduğu seçim ortamında, tapelerin de ortaya saçıldığı bir dönemde Sancak’ın alımdan vazgeçtiği kulisleri dolaşmaya başladı. Sancak ailesine yakın isimlerden alınan bilgilere göre Sancak, BMC alımından vazgeçtiğini söylemiş.

Amaaaa…

Bu arada Sancak, ihaleye katılım için gerekli olan ihale şartnamesini tabii ki 10 bin TL civarında bir ödemeyi yaparak almış.

Yani Grup, isterse fikir değiştirip, ihaleye teklif verecek.

 

Türkiye seçimlere kilitlendi. Seçimlerin arkasından sakinleşmesi beklenen ortamda ilk büyük ihale BMC olacak.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.