2020 Nissan Qashqai; En büyük kozu fiyatı mı olacak

2020 model Nissan Qashqai henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen; bazı renkli bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan en önemlisi yeni Nissan Qashqai’nin ana rakiplerinin biraz altında fiyatlandırılacağı şimdiden konuşulanlar arasında. 2020 yılının sonunda ilk etapta 23 bin sterlinden başlayan fiyatların üzerine çıkılmayacağı öne sürülüyor.

Yeni Qashqai, benzinli ve dizel motorların yanı sıra hibrit bir motora ve teknolojik sistemlerle dolu bir iç mekana sahip olacak.

Yeni Qashqai, Seat Karoq’dan başlayan ve Audi Q3’e kadar genişleyen SUV modellerle karşı karşıya. Bu yıl Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan konsept otomobilinden daha ileri teknolojiyle donatılması planlanıyor.


2020 Nissan Qashqai ile birlikte gelecek motor seçenekleri

İMQ konseptine benzetilen yeni Qashqai, dört tekerden çekişli 335 beygir güç üretebilen iki elektrik motorlu seçenekle de modaya uyacak. Henüz tam sağlanmayan altyapıya bir karşı duruş olarak hibrit motoru da ön plana çıkıyor. Fişe takılmak zorunda kalmak yerine, aküsünü doldurmak için 1,5 litrelik benzinli küçük bir motor kullanıyor. Qashqai’nin 1.3 litrelik turboşarjlı benzinli motoru ise en iyi yakıt ekonomisinin sağlanması için tasarlanmış.

Yeni Qashqai’nin çoklu hibrit ve plug-in hibrit versiyonlarının yanı sıra, Nissan’ın geleneksel benzinli ve dizel modelleri sunmaya devam etmesi bekleniyor. Tamamen elektrikli bir versiyonunun üretimi hala tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Yeni nesil Qashqai’nin yeni stili ve iç mekanı

iMQ konseptinin ince LED farları ve büyük boy ızgarası, yeni Qashqai’nin temel özellikleri olarak ele alınabilir. Geleneksel kapı aynalarının yerini alan ayna kameralar gibi bazı şeylerin üst seviye modeller için gelmesi bekleniyor.

Araç içinde, gelişmiş malzeme kalitesinin yanı sıra analog kadranların yer aldığı bir dijital cihaz ekran karşılıyor. Nissan, klima panellerini orta konsoldan aşağı uzanan bir dokunmatik ekranla erişilebilir kılmayı başarmış. Audi ve Land Rover gibi premium rakiplerini iyi takip etmesi sayesinde premium segmenti yarışına  bile hazır halde. Ayrıca, Nissan’ın Connect bilgi-eğlence sisteminin çok iyi bir şekilde güncellenen bir versiyonunun gelmesi de bekleniyor. Mevcut Qashqai’de hem sunduğu özellikler hem de grafikleri açısından rekabetin gerisinde kalıyor.

Yeni Qashqai, yolcular ve daha fazla bagaj alanı için daha büyük baş ve bacak alanına sahip. Bu sevindirici bir haber çünkü; mevcut Qashqai, bagaj hacmi konusunda Karoq gibi daha yeni rakipler karşısında zayıf kalıyor. Bagaj hacmini bugünkü modelinden daha geniş olacak şekilde üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Isuzu midibüsün içinde kimler var

Golf 8 yola çıkıyor, dünya tanıtımı için tarih açıklandı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.