2019 model yeni Peugeot 508 nasıl bir otomobil

Bugünlerde PSA’da Paris’te üst yönetim FCA Grubu ile ortaklığı konuşuyor ama Türkiye Peugeot yönetimi başka heyecanlar yaşıyor. 2019 model yeni Peugeot 508 lanse ediliyor. 350 adetle başlayan iki aylık satış hedefi şimdiden 800 adete tırmanmış. Uzun süredir olmadığı ve adeta unutulduğu D segmentinde iki ay için iddialı hedef. Ama Peugeot Türkiye üst yönetimi doğru öngörüler yapabilen bir ekip. Hesabı doğru yapınca sonuçları da doğru kestirebiliyorlar.

Peki yeni 508 nasıl bir otomobil. Henüz showroomlara gitmeyenlerin listesine girmesi gerekiyor. Bayiye gitmeden önce internette arayanlar bu yazımızı dikkatli okusun. Sabah saatlerinde yeni Peugeot 508 fiyatı belli olmuştu. Aradıklarını bulacakları, hatta gece görüşü gibi ötesine geçecekleri bir teknolojiyle buluşmak mümkün.

Markanın en son konsept arası Peugeot Instinct’ten esinlenen yeni Peugeot 508, ince ve keskin ifadeli ön far çizgileriyle geçmişteki Peugeot 504 ve 504 coupe modellerini hatırlatıyor.

Yeni Peugeot 508 Avrupa’da filo odaklı büyüme planını Türkiye’de D premium segmentine giriş olarak belirledi. BMW 3 Serisi, Mercedes C Klass gibi ağır abilere kafa tutacak. Şimdilik fiyatı onların üçte bir altında. Ama bir kaç yıl içinde o seviyeye çıkmayı planlıyor. Bunu daha önce Opel Insignia denemişti, Passat da, Superb de. Görünen şu ki D segmenti keyifleniyor. Gerçi keşke önceki yıllarda olsaydık daha çok tüketici tadına varabilseydi.

Aracın dinamizmine vurgu yapan ön kaput hoş gövde detayları ile birleşiyor ve daha premium görünmesine katkıda bulunuyor.

508’in tavanı alçak ve zarif bir hat oluşturuyor. Uzunluğu 4,75 metre ile önceki jenerasyondan (4,83 metre) biraz daha (8 cm) kısa. Yüksek omuz çizgisi ve dar pencereler kadar çerçevesiz kapılar da premium sınıfa göndermeler arasında.

Arkadan bakıldığında üç bölüm olarak tasarlanan üç boyutlu full LED stop lambalarının arası boydan boya parlak siyah panel ile doldurulmuş.

Bagaj kapağının altında 487 litrelik bir bagaj alanı yer alıyor.

Kabin içi ise sürücünün işini kolaylaştıran en güncel Peugeot i-Cockpit sistemiyle teknolojinin kapısını açıyor. Peugeot i-Cockpit® sistemi içerisinde kompakt direksiyon simidi, 8:3 formatında 10 inç büyüklüğünde kapasitif dokunmatik ekran ve 12,3 inç büyüklüğünde yükseltilmiş gösterge paneli olmak üzere üç unsur yer alıyor.

Altı farklı ekran moduyla herkesin kendine uygun hale getirebileceği yükseltilmiş gösterge paneli direksiyonun üzerinden görülebiliyor. Bu biraz alışkanlık gerektiriyor. Fakat bu düzen, gösterge panelinin direksiyonun içinden göründüğü bir çok otomobile göre daha kullanışlı sayılabilir, alışınca.

Baz versiyon Prime donanım seviyesinde 8 inç büyüklüğündeki ekran, Allure ve daha üst donanım seviyelerinde 10 inç full HD büyüklüğe çıkıyor. Ekranın ve sürücünün elinin altında konumlandırılan ve orta konsola ergonomik yerleştirilmiş parlak siyah kısa yol tuşları; müzik sistemi, klima, navigasyon, araç ayarları, telefon, mobil uygulamalar ve i-Cockpit® Amplify gibi temel fonksiyonlara hızlı erişim sağlıyor.

Ayrıca “Boost” ve “Relax” olmak üzere iki farklı ambiyansıyla i-Cockpit® Amplify özelliği bulunuyor. Bu donanım; iç ışık yoğunluğu ve ekran rengi ayarları ile görme, müzik ambiyans ayarları ile işitme ve çok nokta masaj özelliği ile dokunma duyularına uyarıcı gönderiyor. i-Cockpit® Amplify aynı zamanda ECO, Sport, Comfort ve Normal olmak üzere dört sürüş modu seçimi üzerinden aracın sürüş stiline de müdahale etme şansı veriyor. Sistem, motor tepkileri dışında elektrikli süspansiyona sahip üst versiyonlarda, süspansiyon sertliğine de müdahale ediyor.

GT versiyonunda ve GT-Line benzinli motor seçeneklerinde Aktif Süspansiyon Kontrolü standart donanımda.

Allure donanım seviyesinden itibaren sürücü ve ön yolcu koltuğu AGR etiketli. Ayrıca 8 yönlü ve iki ayrı hafıza kapasiteli elektrikli koltuklar, 5 farklı masaj programına sahip 8 keseli masaj koltuklar da sunuluyor. Bu koltuklar GT-Line donanımdan itibaren standart, hafıza fonksiyonu Nappa döşeme ile birlikte geliyor.

2019 model yeni Peugeot 508, EuroNCAP kriterlerini de yerine getiren en güncel sürüş asistan teknolojilerine sahip. Segmentine bir ilk olan Gece Görüş Sistemi, gece sürüşlerinde de 140 km/s hıza kadar yayaları ve bisikletlileri algılayan yeni nesil Otomatik Acil Durum Fren Sistemi ve Çarpışma Uyarı Sistemi, Aktif Şeritten Çıkma Uyarı Sistemi, Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi, Otomatik Far Kontrolü, Hız Sınırı Tanımlaması ve Önerisi, Gelişmiş Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, EAT8 otomatik şanzıman ile dur-kalk desteği de sunan Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi, Şerit Konumlama Asistanı, Şerit Takip Sistemi ve Kör Nokta Uyarı Sistemi.

360° görüş açısına hakim park yardımcısı Visiopark 2 ve kendi kendine park eden yeni nesil Full Park Assist gibi donanımlar bunlardan bazıları.

Android Auto ve Apple CarplayTM MirrorLink uyumlu Mirror Screen akıllı telefon ile araç arasında bağlantı sunarken “Qi” normlarına uyumlu akıllı telefonlar için kablosuz şarj noktasını da barındırıyor.

Yeni nesil Euro 6.c uyumlu PureTech ve BlueHDi motorlar görevde. 1.6 litre PureTech motordan geliştirilen; PureTech 180 S&S EAT8 ve PureTech 225 S&S EAT8 olmak üzere iki yeni benzinli motor bulunuyor. Dizel cephesinde ise 1.5L BlueHDi motorlardan geliştirilen; BlueHDi 130 S&S EAT8 dizel motor sunuluyor. Yeni Peugeot 508’de yer alan motor seçenekleri dört farklı versiyon ile eşleşiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.