Yeni cee’d Cenevre’yi bekliyor

Mart ayının ikinci haftasında kapılarını açacak olan 88. Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında sahne alacak yeni modeller ortaya çıkmaya başladı. Bu modellerden biri de segmentinde iddialı olmak isteyen kompakt hachtback otomobil Kia cee’d.

Kia’nın son dönem konsept otomobillerinden Stinger modelinin küçültülmüş hali olarak ticarileşeceğinin işaretlerini taşıyan cee’d modelinin daha fazla detayı için biraz daha bekleyeceğiz.

Koreli markanın Hyundai ile birlikte Frankfurt’taki mühendislik merkezinde tasarlanan yeni cee’d, Avrupalı dokunuşların izini taşıyor. Markanın kaplan burnu adını verdiği ön farlar ve ızgara bütününden oluşan ön görünümü diğer Kia modellerinde olduğu gibi yeni modelde de devam ediyor.

 

 

Avrupa yolları referans alınarak geliştirilen 2018 Kia cee’d, 1000 cc TGi turbo beslemeli 3 silindirli benzinli ve revize edilmiş 1600 cc benzinli motor ile yola çıkacak gibi görünüyor. Bilindiği üzere otomobil Slovakya’daki Kia tesislerinde üretiliyor.

Avrupalı tüketicilerin her zaman tercih ettiği station wagon segmentinde de iddalı olacağı düşünülen Ceed için, kamuflajlı görüntülerinden anlaşılacağı üzere biraz Opel Astra esintileri var gibi denebilir. Her ne kadar Uzakdoğu markası olsa da, Avrupalıların elinde tasarlanan diğer hemşehri marka ve modeller gibi evrime uğramış olduğunu düşünüyoruz.

Otomobilin iç mekan detayları ve çok daha fazlası için Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında yapacağı açıklamayı beklemek gerekiyor.

Kia Türkiye’nin 2018 yılındaki yeniliklerinden biri cee’d modelini haziran ayında Cerato ile birlikte Türkiye yollarına çıkarmak olacak. Benzinli ve dizel motorlar için manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle getirilecek olan yeni kompakt hb, 3 donanım seçeneğiyle satın alınabilecek.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.