Yamaha’nın fuar güzelleri

Tüm dünyada yaşanan ekonomik çalkantılar motosiklet pazarındaki satış adetlerini olumsuz yönde etkilese de ülkemizde her geçen yıl motosiklet sürücüleri daha fazla bilinçleniyor ve tüketicinin kaliteli ürünlere olan ilgisi artıyor. Havaların ısınmasıyla yollarda daha fazla görmeye başladığımız motosiklet sürücüleri mart ayında motosiklet satışlarının yüzde 70’inin gerçekleştiği Motobike İstanbul 2017’yi dört gözle bekliyor. Motosiklet sezonunun başlangıcı niteliğindeki Motobike İstanbul 2017, 23 Şubat günü kapılarını açacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fuara oldukça fazla yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor.

Fuar 26 Şubat gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Yamaha Motor Türkiye, fuara kısa bir süre kala düzenlediği basın toplantısında hem Motobike İstanbul 2017’de sergileyeceği motosikletlerini yakından tanıttı hem de sektörün gelişimi ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Yamaha’nın fuar standına yakından bakın

Yamaha Motor Türkiye Satış & Pazarlama Müdürü ve MOTED Başkanı Nihat Çadırcı ve Yamaha Motor Türkiye Başkanı Masashi Ogawa

Yamaha Motor Türkiye Satış & Pazarlama Müdürü ve MOTED Başkanı Nihat Çadırcı ve Yamaha Motor Türkiye Başkanı Masashi Ogawa ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında söze başlayan Çadırcı, ilk olarak sektörde yaşanan daralmanın fuar ile birlikte harekete geçeceğinin altını çizdi.

 

Yamaha modellerinde anahtarsız çalışma ve yarış süspansiyonu gibi birçok özellik standart olarak geleceğini belirten Çadırcı, çekiş kontrol sisteminin artık scooter modellerine dahi kullanıldığına dikkat çekti. Son teknolojik gelişmelerle donatılan bu modellerin teknik özellikleri ve kullanıcıya sundukları avantajlarla beklentileri karşılayacağı tahmin ediliyor.

Türk motosiklet kullanıcısı fuarla birlikte ilk defa Yamaha’nın MT-09, X-MAX 300, MT-10 SP, YS125, NMAX 155 modellerini yakından görme fırsatı bulacak.

Yamaha Motor Türkiye’nin satışları

Türkiye motosiklet pazarı 2016 yılında 144 bin adet seviyesinde gerçekleşti. 2015’te 18 bin 600 adetlik satışa imza atan Yamaha Motor Türkiye, 2016 yılını 17 bin 100 adetlik satışla kapattı. Satışlarında yaşadığı gerilemeye rağmen pazarın küçülmesinin etkisiyle Yamaha’nın Türkiye’deki pazar payı 2016 yılında yüzde 11,3’ten 11,9’a yükseldi. Bu arada, 2010 yılında ülkemize giriş yapan Yamaha’nın Türkiye’de 2016 yılı boyunca en fazla satan motosiklet markaları sıralamasında ilk üçte yer aldığının altını çizelim.

Yamaha’nın Motobike İstanbul standı

Yamaha Motor Türkiye’nin 2010 yılından bu yana gerçekleştirdiği satış performansı

Markaların yıllık performanslarını daha yakından incelemek için aşağıdaki haberimize bakabilirsiniz.

Türkiye’de nerede, ne kadar motosiklet satıldı?

2017 Yamaha modelleri

Şimdi gelin Yamaha’nın fuarda sergileyeceği ve 2017 yılında yollarda olacak modellerine daha yakından bakalım.

Yamaha modellerinin tüm fotoğrafları

YBR125’in varisi

ÖTV avantajının etkisiyle ülkemizde motosiklet sınıflandırması motor hacmi üzerinden yapılıyor diyebiliriz. Bu doğrultuda, diğer markalar gibi Yamaha’nın geçen yıl en da fazla ilgi gören modellerinden biri 3 bin 7 adetlik satışa imza atan 125 cc’lik motor hacmine sahip YBR125 oldu.

Yılı başarılı bir şekilde kapatan YBR125 koltuğunu, bu yıl varisi YS125’e bırakıyor. Avrupa’da 2016 yılından itibaren zorunlu olan Türkiye’de ise 2018’den itibaren zorunlu tutulacak olan Euro 4 yönetmeliğine uygun sportif şehir içi motosiklet modeli YS125’in YBR125’ten aldığı bayrağı hakkıyla taşıması ve pazarda önemli bir satış başarısına ulaşması bekleniyor.

Bayrak teslim fuarda

Yamaha XMAX 300

Yamaha’nın fuarda sergileyeceği motorlardan bir diğeri de Euro 4 normlarına uygun XMAX 300. Markaların Euro 4 yönetmeliğine uygun modeller ortaya çıkarabilmesi için ya beygir gücünü düşürmesi ya da motor hacmini arttırması gerekiyor. Bu durumda tabiki motosikletin gücünü düşürmek yerine motor hacmini artırmak kulağa daha mantıklı geliyor. Bu mantıkla hareket eden Yamaha’nın maxi scooter modeli XMAX 250 de bayrağı daha yüksek hacimli XMAX 300’e bırakıyor. Yamaha Blue Core teknolojisine sahip yeni nesil 300cc motor ile donatılan XMAX 300’de 2 tam kapalı kask ve başka eşyaları alabilecek genişletilmiş eşya saklama alanı, 12V adaptörü ve yeni anahtarsız sistem bulunuyor.

NMAX’ler artıyor

Yamaha NMAX 155

NMAX ailesi 155’lik NMAX ile genişliyor. Aynı ailedeki 125cc‘lik modelden daha yüksek performansa ve daha çabuk hızlanma özelliğine sahip olan NMAX 155, kullanıcılara daha fazla seçenek sunulmasını sağlarken Yamaha’nın büyüyen urban mobility serisini güçlendiriyor. NMAX‘in rakiplerine karşı en önemli kozu standart ABS‘li olması.

Karanlığın gözleri

Yamaha MT-09

Dinamik bir görünüme kavuşan MT-09, agresif yeni stili ve geliştirilmiş teknolojisiyle Şubat 2017’de satışa çıktı. Tehditkar çift gözlü LED far, dinamik yeni stil, A&S debriyaj ve gelişmiş elektronik aksamla donatılan yeni MT-09, MT ailesinin onurunu korumaya hazır. Bir üst seviyedeki MT-10’un tasarımından ilham alınarak geliştirilen MT-09’un tehditkar görünümünü vurgulamak için yeni çift gözlü farın altına bir çift ince sinyal lambası eklenmiş. 2017 modelinde çok işlevli göstergeler yeni far tertibatına yaklaştırılarak yekpare bir yapının yaratıldığı MT-09’da dönüş sinyalleri artık radyatörün yanında.

Karanlığın hızı: MT-10 SP

Yamaha MT-10 SP

Yamaha, 2017 yılında en gelişmiş YZF-R1M supersport teknolojisini Hyper Naked segmentine aktarmaya karar verdi. Öhlins Elektronik Yarış Süspansiyonu (ERS), İnce Film Transistör (TFT) gösterge ve özel renk seçeneğiyle donatılan yeni MT-10 SP; güç, kontrol ve agresif yapıyı en iyi şekilde ifade ediyor. MT-10‘un başarısını sürdürmeye kararlı olan Yamaha, 2017 Hyper Naked yelpazesindeki MT-10 SP’yi Nisan 2017’de Türkiye’de alıcılara sunacak.

Hafif, kıvrak ve hızlı

Yamaha YZFR6

Avrupa‘da 160.000’den fazla satan ve son 7 yılda 3 kez World Supersport Championship‘i kazanan YZFR6, Yamaha‘nın bugüne kadar ürettiği en popüler ve ekstrem supersport motosikletlerinden biri. Hafif, kıvrak ve hızlı olan bu 600cc model, supersport sıralamalarında hızla yukarıya çıkmak isteyen günümüzün heyecan arayışındaki sürücülerinin bir numaralı tercihi olmaya aday.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.