Navara ve X Class’ın kardeşi: Renault Alaskan Avrupa yollarına çıktı!

Arazinin efendisi pick-up’lar arasındaki sıkı rekabet her geçen gün artarak devam ediyor. 2016 yılından biri Latin Amerika pazarında yollarda olan Renault Alaskan da bu rekabetin Fransız oyuncularından.
İlk olarak Latin Amerika yollarına çıkan pick-up şimdi de rotayı Avrupa’ya çevirdi. Alaskan, eylül ayı itibariyle Avrupa pazarlarında satışa çıktı.
Nissan Navara ve Mercedes X-Class ile platform kardeşi olan Alaskan, aslında geçen mart ayında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı.
2015 yılında görücüye çıkan konsept halinden sonra üretim versiyonu ile karşımıza çıkan Alaskan’ın agresif yapısı dikkat çekiyor.
Aslında Navara ile benzerliği çok olan Alaskan’da yine de Fransız üreticiye ait detaylar yok değil. Renault’nun tasarım çizgisinin bir ürünü olan geniş krom ön panjur Alaskan’da da kullanılıyor.
Renault Alaskan’da tampon ve çamurluk korumalarının yanında LED far grubu da dikkat çekiyor.
Aracın içine baktığımızda ise bizi 7 inçlik bilgi-eğlence ekranı, çift bölgeli klima ve ısıtmalı koltuklar karşılıyor. 360 derece görüş sisteminin de bulunduğu Alaskan da tüm bu özellikler opsiyon listesinde yer alıyor.
1 tona yakın taşıma kapasitesi bulunan Alaskan’da beş koldan bağlantılı arka süspansiyon sistemi görev alıyor.
Alaskan’ın kalbindeki 2.3 litrelik dCi motorun 190 beygirlik çift turbo ve 160 beygirlik tek turbo versiyonu bulunuyor. 6 ileri manuel vites kutusunun kullanıldığı araçta arkadan itiş sistemi de seçenekler arasında.
Renault Alaskan’ın güvenlik ekipmanlarından bazıları şu şekilde sıralanıyor; anti blok fren sistemi (ABS), elektronik stabilite programı (ESP), elektronik fren dağıtımı (EBD), acil durum fren desteği (EBA), çekiş kontrol sistemi (TCS) ve aktif acil fren sistemi (AEB)
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.