2017 Opel Insignia Grand Sport test sürüşü

Taze Fransız patronlu Alman otomobil şirketi Opel, amiral gemisi Insignia modelini yenilemesiyle birlikte bu modeldeki sedan dönemini kapattı. Artık, Insignia’da Grand Sport rüzgarı esiyor. Dünya prömiyeri Mart 2017 tarihinde Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yapılan ikinci nesil Opel Insignia, nisan ayının son haftasında düzenlenen İstanbul Autoshow Fuarı’nda ön satışa çıktı. Temmuz ayında da ilk teslimatları başladı. Türkişe’ye gelişinin ilk ayında yeni Insignia Grand Sport’u alarak, İstanbul çevresinde teste çıktık.

Başlangıç seviyesinde 165 beygir gücündeki yeni nesil 1.5 litrelik benzinli motorla kombine 6 ileri manuel şanzımanlı Enjoy baz donanım paketli Insignia Grand Sport, şu sıralar kampanyalı olarak 124 bin 750 TL’ye satın alınabiliyor.

Bizim teste çıktığımız, Elite donanımlı, 136 beygirlik 1.6 dizel motora sahip ve altı ileri otomatik şanzımanlı bir Insignia Grand Sport için ise 169 bin TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor. Hatta, bu versiyona eklenen navigasyon paketi, kış paketi ve tasarım paketi gibi opsiyonlarla Insignia Grand Sport’un fiyatı 200 bin TL’yi geçiyor.

Opel Insignia Grand Sport’un rakipleri kimler?

Insignia’nın rakipleri arasında VW Passat, BMW 3 Serisi, Mercedes C Klass, Volvo S60, Ford Mondeo, Renault Talisman, Skoda Superb, Mazda 6 gibi modeller bulunuyor.

Bu modellerin bir kısmında 2.0 litre benzinli motor seçeneği Türkiye pazarına getirilmiyor. Opel dışındaki markalar D segmentinde 2.0 litre motorlarda dizel seçeneğine ağırlık veriyorlar.
Sadece Mazda 6 ve Skoda Süperb 2.0 litrelik benzinli motorla da ithal edilebiliyor.

Çeyrek milyon liralık Opel?

 

http://otoajanda.com/yeni-insigniaya-fulun-fulu-ilgisi/

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.